Wat is lange golf en korte golf

Er zijn drie soorten straling en hebben een eigen golflengte. Dat wordt uitgedrukt in micrometer (µm). 

  • Korte golf infrarood (IR-A): 0,78 – 1,40 µm
  • Middengolf infrarood (IR-B): 1,40 – 3,00 µm
  • Lange golf infrarood (IR-C): 3,00 – 1000 µm

Er zijn infrarood cabine`s die gebruik maken van stralers uit het korte golfbereik en cabines die gebruik maken van het midden- en lange golfbereik. Beide toepassingen hebben een verschillende uitwerking op de huid.

  • A-straling: Korte golf: Infrarood licht, korte golf, is bekend van de rode lamp. Deze infraroodstralers geven wit licht, met behulp van speciale robax filters wordt de straling rood.. De kortgolvige infraroodcabine brengt de warmte over door straling. Deze straling (dieptewarmte) dringt in het goed doorbloede bereik van de huid, de warmte verdeelt zich over de bloedvaten en reeds na korte tijd voelt men de aangename weldadige werking van de dieptewarmte. Doordat het lichaam (objectverwarming) en niet de cabine wordt verwarmd gaat u transpireren en is het daarom niet nodig om een hoge cabinetemperatuur te realiseren.  Het is de infraroodstraling die voor de heilzame werking zorgt en niet de warmte. Zodra u de cabine inschakelt, ondervindt u vrijwel direct de werking van deze kortgolvige straling, hierdoor is het niet nodig de cabine voor te verwarmen. Deze straling werk verlichtend op reumatische en spierpijnen, en dringt diep in de huid door tot 4 mm.
  • B-straling: Midden golf: Deze straling dringt onmiddellijk in de bovenste huidlagen, echter niet diep genoeg om de diepte-warmtewerking van IR-A straling te bereiken.
  • C-Straling :Lange golf: Deze infraroodstraling wordt puur en alleen gebruikt voor verwarming en dringt tot 1 mm in het lichaam binnen. De langgolvige infraroodcabine dient eerst 10 minuten te worden voorverwarmd, en deze stralers dienen hoofdzakelijk als verwarming voor de cabine, door de hoge temperatuur in de cabine, daalt de luchtvochtigheid. De cabinedeur moet dan natuurlijk wel gesloten zijn, anders verliest de cabine zijn werking. Hoe droger de lucht hoe beter uw lichaam een hogere omgevingstemperatuur verdraagt. Met het transpiratievocht verdwijnen schadelijke stoffen uit het lichaam. Het natuurlijke evenwicht herstelt zich. Van deze straling dringt slechts 5 % in de huid door en 95 % is voor warmte. Deze straling wordt al aan het huidoppervlak geabsorbeerd en dringt ondiep in de bovenste huidlaag.
  • Onze IR-sauna`s werken volgens in het lange en korte-golf infraroodstralingsgebied.

Door deze langgolvige straling bereikt men het meeste gewichtsverlies (afvallen) doordat die het warmst is, en er daardoor de meeste afvalstoffen via de huid worden uitgescheiden. De langgolvige cabine is o.a. ook geschikt voor sporters, voor het sporten bevordert de IR warmte de bloedsomloop, de soepelheid van de pezen, banden en spieren. Na het sporten leidt de IR warmte tot een betere en snellere regeneratie of gewoon tot de totale ontspanning

Kortgolvige straling in Infrarood saunas werken therapeutisch verwarmen direct het lichaam en de lucht blijft voelbaar koeler terwijl het transpiratie-effect gelijk is aan de traditionele stoom-sauna.
De ervaring is erg prettig en voorverwarmen is met een kortgolvige infrarood sauna niet nodig wat zowel tijd als energie bespaart.

Infrarood korte golf biedt verlichting o.a. bij:
- Reumatische Artritis
- Psoriaris
- Sportblessures
- Spierpijnen
- Gewrichtspijnen
- Oververmoeidheid
- Spanningspijnen

Keramische elementen worden het meest gebruikt om een behaaglijke warmte met een hoog transpiratie gehalte te creëren. In veel gevallen wordt het sauna gebruik gecombineerd met kleuren therapie voor een weldadige uitwerking op zowel de psychische als fysieke toestand.

© 2009 - 2020 sanas wellness | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel