De werking van de Calconditioner

De werking

De werking van de Calconditioner®

De CalConditioner® bestrijdt de vorming van kalksteen dat ontstaat door het verwarmen van water. De reeds in de leidingen aanwezige kalksteen lost eveneens geleidelijk op. Calciumzouten, die kristalliseren en neerslaan bij het verwarmen van water, vormen nu een poederachtige kalksubstantie in plaats van de gebruikelijke kalksteen. Deze kalksubstantie wordt vervolgens met de waterstroom meegevoerd.

In het begin, wanneer de CalConditioner® pas in werking is, kan door het water het afgebroken kalkgruis worden meegenomen. Geadviseerd wordt om kraanfilters te verwijderen en gedurende enige tijd het water te laten doorstromen zodat de kalksubstantie wordt geloosd. Er hoeven géén leidingen te worden verplaatst of gedemonteerd.

De techniek

Overal waar water in ons land en andere landen uit de kraan stroomt bevat kalk. In het ene gebied meer en elders minder. Kalk is eigenlijk een verzamelnaam van een aantal mineralen dat in het water voorkomt. Maar het overgrote deel is calciumcarbonaat (CaCO3) en de tweede plaats is voor aluminiumoxide (Al2O3), verder nog wat sporen van andere mineralen. Zolang het water op dezelfde temperatuur blijft is dat geen probleem, maar zodra het wordt verwarmd wil het graag neerslaan op onze kostbare thermostaat kranen, CV ketels, boilers, koffie zetters, waterkokers en noem maar op. Hoe komt dit in de eerste plaats? De kalkdeeltjes trekken elkaar en andere materialen aan. Dit gebeurt door de zogenaamde zwakke Vanderwaalskrachten. Door samen een kristalstructuur te vormen, groeit het kalk aan. Hoe warmer hoe beter dit gaat. Ook de pH-waarde speelt een rol.

De CalConditioner® haalt de kalk niet uit het water. Wat wel gebeurd is dat de kalk, en andere mineralen een lading mee krijgen. Alle deeltjes worden negatief geladen, en gaan daardoor elkaar afstoten. Doordat de leiding ook negatief is, stoot dit de kalkdeeltjes af. Dit kunt u zich voorstellen met wanneer u twee magneten met dezelfde polen tegen elkaar probeert te krijgen. Deze stoten elkaar af. Zo gaat dit ook met de kalk deeltjes.

De zwakke Vanderwaalskrachten worden opgeheven door de positieve lading. Deze is gewoon sterker. Door dit effect blijven de deeltjes "zweven" in het water, en zullen ze zich niet afzetten. Na het passeren van een anti kalk apparaat blijft de lading ongeveer 70 uur actief. Omdat binnen deze tijd het water de woning meestal alweer verlaten heeft door de verschillende afvoeren slaat kalk niet neer in de leidingen of in uw kostbare apparaten.

Het is zelfs zo dat het afgezette kalk dat al in de leidingen aanwezig is wordt afgebroken. Het kan een paar maanden duren tot alles weer schoon is.

Er bestaan verschillende systemen om dit effect aan het water te geven. De beste systemen werken met radio golven, magnetisme, en met opofferingsanoden.

Het eerste principe berust op een gemoduleerd laagfrequent veld, dat wordt toegediend via een tweetal capacitieve koppelingen rondom de toevoerleiding. Het water heeft een variabele capaciteit, die fungeert als inputsignaal voor de elektronische signaalgenerator. De amplitude (signaalsterkte) en de frequentie (aantal polariteitwisselingen per tijdseenheid) van het veld zijn daardoor altijd optimaal afgestemd op de samenstelling en stroomsnelheid van het water.

Dit is natuurlijk een hele goede oplossing. En werkt zeer goed.

Magneten rond de leiding, al dan niet elektrisch, werken ook wel, maar is sterk afhankelijk van de stroming van het water. Maar beter iets dan niets.

De anoden oplossing berust op het potentiaal verschil van de verschillende materialen. Door het langsstromende water, geeft het zichzelf een positieve lading mee. Ook deze heeft een goede werking, maar heeft als nadeel een vrij korte levensduur van slechts 6 jaar. Ook moet dit altijd tussen de leiding in gemonteerd worden.

De CalConditioner® werkt met radiogolven, wordt op de leiding gemonteerd. Geen gezaag in leidingen en een eenvoudige montage. Nadeel, de CalConditioner®heeft stroom nodig. 1 watt slechts, maar er moet een stopcontact in de buurt zijn. 

© 2009 - 2020 sanas wellness | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel