Zelf monteren van de Calconditioner

De montage van de Calconditioner

In de verpakking treft u naast de Calconditioner aan:
1 stroomadapter, 5 plastic kabelbandjes en de installatievoorschriften.

Voordat u gaat installeren
Controleer wat voor soort waterleiding u heeft (koper, kunststof, lood, etc.). De Calconditioner kan niet aangesloten worden op loden waterleidingen. In dat geval kan de werking van de Calconditioner door het oplossen van de kalksteenafzetting lekkages veroorzaken. Plaatsing vlak naast elektronische kranen of een stoomboiler (bv. industriële espressoapparaten) is ook niet mogelijk, door de magneetvelden die deze apparaten veroorzaken. De plaatsingsafstand moet minimaal 50 cm zijn, omdat de magneetvelden de goede werking van de Calconditioner kunnen beïnvloeden.

Waar te monteren
De meest geschikte plaats is de aanvoerleiding voor of na de watermeter of de te behandelen boiler of geiser. Plaats het apparaat op een zodanige hoogte dat het nooit onder water kan komen te staan.

Geen leidingen demonteren
De Calconditioner kan zowel horizontaal als verticaal op de leiding gemonteerd worden, dus u hoeft geen leidingen te demonteren.

Montage van de Calconditioner
Wind zorgvuldig de inductiekabels (de kabels links en rechts van de Calconditioner) om de waterleiding, goed aansluitend, maar zonder te overlappen. De draairichting is niet van belang. Bevestig de eindes van de inductiekabels met de bijgeleverde plastic kabelbandjes. Als plaatsing van de Calconditioner zelf op de waterleiding niet mogelijk is, kan worden volstaan met het rond de waterleiding wikkelen van de kabels. U kunt de Calconditioner dan bijvoorbeeld aan de wand monteren.

Aansluiten van de Calconditioner
Breng het aansluitsnoer aan de linkerzijde van de Calconditioner aan en steek de adapter in stopcontact. Als het rode lampje op de voorzijde brandt werkt de Calconditioner.

© 2009 - 2020 sanas wellness | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel