Menthol kristallen flesje 12 gr.

Vorige Artikel 12 van 12
€ 3,00 (inclusief 21% btw)
Aantal

Menthol kristallen

Menthol kristallen zijn vaste kleurloze kristallen met een frisse geur. Land van herkomst: China. Ze zijn oplosbaar in lauwwarm water, maar lossen zeer gemakkelijk op in alcohol of (eucalyptus) olie. Het moet heel zuinig gebruikt worden. Menthol wordt verkregen door extractie uit mintplanten. In de natuur komt menthol vooral voor in pepermuntolie en planten van de Mentha familie (Mentha piperita, Mentha arvensis) Pepermuntolie bevat 35 tot 60 % menthol.

Werking: Ze heeft een krachtige antiseptische werking en ze is sterk verfrissend en verkoelend. Ze zuiveren de lucht, vergroten de aandacht, de concentratie en verlichten de ademhaling. Ze werken goed bij studie, meditatie, griep, verkoudheid en in werkgroepen. Voor astmapatiënten kunnen mentholkristallen een verademing zijn.

Gebruik: giet eerst op met ijs of water en doe daarna een paar menthol kristallen op de kachel met een schep ijs. Laat de menthol kristallen smelten op de kachel. Menthol kristallen kunnen het beste voor gebruik opgelost worden in alcohol of lauwwarm water. Een oplossing van 2 tot 10% is het handigste.
Let hierbij wel op het brandgevaar, voeg dus voor het opgieten met alcohol altijd eerst water of ijs toe. Onze richtlijn om te mixen is 25 ml (alcohol incl. menthol kristallen) aanbrengen op 5 liter water. U kunt deze hoeveelheid naar behoefte aanpassen.

U kunt een kleine hoeveelheid menthol kristallen in een zalf aanbrengen om de doorbloeding te bevorderen. Ook in jeukstillende crèmes kunt u de menthol als alcoholische oplossing toevoegen.

De menthol kristallen zijn verpakt in een kunststof flesje met dopje.
12 gr.
 

 

Specificatie Omschrijving
Gewicht 0,5 Kg
© 2009 - 2020 sanas wellness | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel