Waterontharder Calconditioner CC1500

Vorige Artikel 2 van 3 Volgende
€ 199,00 € 179,00 (inclusief 21% btw)
Aantal

Deze waterontharder is dé kalkaanslag basisoplossing voor woningen met 2 tot 5 verbruikers. Ook te gebruiken om kalkaanslag te voorkomen in grote warmwaterapparaten zoals industriële vaatwassers en industriële wasmachines.

Deze ontharder werkt optimaal voor waterleidingen met een minimum diameter van 12 mm en maximaal 22 mm. De cc-1500 kan tot 1500 liter water per uur bewerken, dat is 25 liter per minuut. Ter vergelijking, een normale kraan die vol open staat geeft ongeveer 10 liter per minuut.


Technische specificaties:
- capaciteit  1500 liter per uur
- diameter          12 tot 22 mm
- verbruik                     1 Watt
- lengte                      105 mm
- breedte                     70 mm
- hoogte                      50 mm      

CalConditioner® is geen hocus pocus, maar wel een FAK. Dat is een Fysisch Anti-Kalkapparaat. Het is dus door middel van een fysisch proces dat we het kalkprobleem aanpakken. Concreet berust de werking op inductie van elektromagnetische signalen. calconditioner_cover_New_Logo___Text_V3.jpgDeze signalen worden via 2 korte inductiekabels op het water overgebracht. Door die inductie verandert de structuur van de kalkdeeltjes (niet de samenstelling) waardoor ze in het water blijven zweven en er geen kalkafzetting is. De CalConditioner® gebruikt ook de multi-wave techniek waardoor de werking altijd optimaal is, hoe snel het water ook door de leiding stroomt. Ook de al aangehechte kalk zal na verloop van tijd volledig verdwijnen. Andere manieren om kalkaanslag te vermijden zijn ionenwisselaars, koolstoffilters en oplosmiddelen. Voor huishoudelijk gebruik zijn deze niet interessant: ze zijn duur of werken onvoldoende. CalConditioner® vertrekt vanuit een heel andere visie: als kalk moeilijk te verwijderen is uit het water, laat het dan zitten. Kalk stoort absoluut niet zolang het nog in het water zit, problemen zijn er maar als kalk neerslaat… en dat is juist wat we met de CalConditioner® aanpakken

Hoe te installeren

In de verpakking treft u naast de Calconditioner© aan:
1 stroomadapter, 5 plastic kabelbandjes en de installatievoorschriften.

Voordat u gaat installeren
Controleer wat voor soort waterleiding u heeft (koper, kunststof, lood, etc.). De Calconditioner© kan niet aangesloten worden op loden waterleidingen. In dat geval kan de werking van de Calconditioner© door het oplossen van de kalksteenafzetting lekkages veroorzaken. Plaatsing vlak naast elektronische kranen of een stoomboiler (bv. industriële espressoapparaten) is ook niet mogelijk, door de magneetvelden die deze apparaten veroorzaken. De plaatsingsafstand moet minimaal 50 cm zijn, omdat de magneetvelden de goede werking van de Calconditioner© kunnen beïnvloeden.

Waar te monteren
De meest geschikte plaats is de aanvoerleiding voor of na de watermeter of de te behandelen boiler of geiser. Plaats het apparaat op een zodanige hoogte dat het nooit onder water kan komen te staan.

Geen leidingen demonteren
De Calconditioner© kan zowel horizontaal als vertikaal op de leiding gemonteerd worden, dus  geen leidingen te demonteren.

Montage van de Calconditioner©
Wind zorgvuldig de inductiekabels (de kabels links en rechts van de Calconditioner©) om de waterleiding, goed aansluitend, maar zonder te overlappen. De draairichting is niet van belang. Bevestig de eindes van de inductiekabels met de bijgeleverde plastic kabelbandjes. Als plaatsing van de Calconditioner© zelf op de waterleiding niet mogelijk is, kan worden volstaan met het rond de waterleiding wikkelen van de kabels. U kunt de Calconditioner© dan bijvoorbeeld aan de wand monteren.

Specificatie Omschrijving
Gewicht 1 Kg
© 2009 - 2020 sanas wellness | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel